TIPOVI NASTAVE

  • Nastava u učionici, za svaki kurs se formira grupa od 24 polaznika. Da bi polaznik stekao pravo da sluša nastavu u učionici treba da polaže kvalifikacioni test iz matematike. Test se polaže samo jednom, odnosno u trenutku kada se učenik prvi put  prijavljuje u našu školicu. Ulazni kursevi su Matematika ONLINEA, Matematika ONLINEB, Matematika K1, C osnovni A i C osnovni B. Na ostalim kursevima rang lista se formira na osnovu bodova koji su osvojeni na  prethodnom kursu u toku poslednje školske godine.
  • Online nastava, znači da nastavu  slušaju svi polaznici koji su se opredelili za ovaj tip nastave. Broj polaznika nije ograničen. Nastavu drže dva predavača, jedan je zadužen za komunikaciju sa polaznicima i odgovaranje na pitanja a drugi za držanje nastave.

Nastava u učionici(nastavnik je lično prisutan)

Tradicionalna nastava  se izvodi u prostorijama Centra za mlade talente .

Online nastava (internet – online kursevi)

Ako niste iz Novog Sada  i okoline ili ako niste položili kvalifikacioni test za praćenje nastave u učionici, ili iz bilo kog drugog razloga niste u mogućnosti da pohađate  nastavu u učionici, obuka preko interneta Vam omogućava da dopunite i proširite svoja znanja iz matematike i programiranja. Internet ne poznaje granice, pa prema tome obuku možete da slušate gde god da živite i na taj način možete da  budete u trendu kao i vaši drugari koji žive u gradu.

Kako funkcionišu online kursevi?

Nastavu pratite preko interneta, od kuće. Znači, ne idete nigde, već slušate i pratite predavanja na svom kompjuteru.  Sa druge strane  su dva  predavača koji Vam drže čas . Za držanje nastave  koristimo Skype for Business , imate utisak kao da gledate video na svom kompjuteru, jedino  što je ovaj pristup mnogo bolji jer možemo da komuniciramo međusobno. Svaki čas se snima i postavlja na naš Youtube kanal, tako da ga možete odgledati kasnije u slučaju da ste zbog drugih obaveza sprečeni da čas pratite u zakazanom terminu. Na taj način možete da budete u toku i da bez problema  nastavite sa praćenjem nastave. 

Prednost ovakve online nastave je u tome što niste samo pasivni posmatrač koji gleda lekcije i tutorijale. U pitanju je direktna komunikacija, kako sa vašim predavačem tako i sa drugarima koji prate nastavu. U bilo kom trenutnku možete postavite pitanje i da na postavljeno pitanje dobijete odgovor. To nije slučaj kada gledate video kurseve, tutorijale ili učite iz knjige.

Sem što možete da postavite pitanje kad god Vam nešto nije jasno, možete i da tražite da Vam nastavnik ponovi deo predavanja koji Vam nije jasan, odnosno možemo da prilagodimo čas vašim potrebama.

 Na sve smo mislili, mi smo tu zbog Vas!!!

Šta Vam je potrebno da bi mogli da pratite online kurs?

  • Za onlajn praćenje kurseva neophodno je da posedujete PC računar (sa operativnim sistemom Windows 8 ili novijim), zvučnike i da imate pristup internetu.
  • Internet konekcija. Potrebno je da  imate kablovski, ADSL ili WiFi internet. Čak i najjeftiniji internet paketi trebalo bi da su sasvim dovoljni da nesmetano pratite obuku.
  • Pre prvog povezivanja na  Skype sastanak biće potrebno instalirati Skype Meetings App plug-in koji će biti ponuđen prilikom odlaska na link . Ovu instalaciju radite samo jednom. Uputstvo  za instalaciju ćete dobiti pre prvog časa. 

 

Sertifikati

Po završetku obuke dobijate Sertifikat.

Sertifikat:

Izuzetno uspešno savladao nastavu

Za dobijanje ovog sertifikata potrebno je da učenik osvoji 75% od ukupnog broja bodova koji su definisani za svaki kurs posebno i da prisustvuje nastavi najmanje 50% od ukupnog broja održanih časova.

Sertifikat:

Uspešno savladao nastavu

Za dobijanje ovog sertifikata potrebno je da učenik osvoji najmanje 50% od ukupnog broja bodova koji su definisani za svaki kurs posebno i da prisustvuje nastavi najmanje 50% od ukupnog broja održanih časova.

Sertifikat: 

Redovno pohađao nastavu

Za dobijanje ovog sertifikata potrebno je da učenik prisustvuje nastavi najmanje 50% od ukupnog broja održanih časova .